Close

22. september 2020

Kommune-plan 2020: Hjælp med at gøre opmærksom på Grobunds gode historier

Året 2020 er i særdeleshed et anderledes år. Ikke kun til det negative, for året 2020 er også året, hvor Kommuneplanen i Syddjurs Kommune skal fornyes. Og det sker kun hvert 12 år.

 

D. 8. september var der digitalt borgermøde om Kommuneplan 2020, og på Grobund sad en gruppe grobønder klar i kontorfløjen for at overvære og deltage i debatten.

 

På borgermødet blev behandlet tre temaer: Turisme og handelsliv, Mobilitet og bosætning og Klima og naturressourcer. Især var det emnet Mobilitet og bosætning, der var spænding omkring blandt de fremmødte.

 

God stemning

Grobund blev nævnt indtil flere gange i løbet af aftenen, og generelt var stemningen omkring bosætning og Grobund lovende. Jeg vil bestemt opfordre til, at du går ind og ser livestreamen ved 20.45, hvor Henrik Scharling (embedsmand) udtaler sig om planer og perspektiver for området omkring Grobund og Færgehavnen.

 

Onsdag d. 16. september mødtes igen en gruppe Grobønder, hvor der blev talt om at angive høringssvar og vendt ideer og vendinger omkring dette.

 

Når man indsender et høringssvar er det med formål at gøre opmærksom på og afdække størrelsen af et behov for ændringer i Kommuneplanen. Derfor er hver en historie vigtig.

 

Hjælp med at gøre opmærksom på de gode historier

Budskabet var klart på mødet: Vi har rigtig mange gode historier og tiltrækker mange gode initiativer, iværksættere og ildsjæle til kommunen, og dét skal vi gøre opmærksom på. For der er behov for en boenhed nær Grobund og der er behov for blandet beboelse og erhverv.

 

Høringssvaret skal indsendes inden d. 5. oktober, og der ligger en skabelon til det, hvis du følger linket herunder.
https://www.syddjurs.dk/hoeringssvar.kommuneplan20.syddjurs.dk

 

Tekst og foto: Charlie Katniss Nygaard

 hudsult, angst og terapi Aarhus