Close

31. marts 2020

Børn skal da også have plads – en stemme fra børnene på Grobund

Fællesspisning. En lørdag var jeg ude, på Grobund med min familie for at spise aftensmad. Det var ret hyggeligt at være der, men som i voksne der også var der ude nok ville mene, kan vi børn være en smule højlydte og larmende.

 

Men hvor skal vi så være?

 

I tårnet? Nej for der kan de små kravle ud og falde ud af vinduerne. Forældrene kan ikke blive der oppe, fordi de også gerne vil snakke med de andre voksne nede i kantinen, så det er lidt svært, og det kan især være stressende for en enlig forældre.

 

Hvad så med fabriks og Event hallerne? Ja der har vi jo forbud mod at være, hvis der ikke er en voksen, og vi vil egentlig gerne være et sted, hvor vi og vores forældre er trygge ved at vi er alene. Derfor syntes jeg at vi skulle have bare et af kontorerne i kontorbygningen i siden.

 

  1. Det ligger tæt på kantinen
  2. Der er nem mulighed for børnesikring af kontoret
  3. Vinduerne er ikke højt placerede
  4. Der er toiletter tæt på.

 

Så mange grunde er der til at det ville være bedre for os alle. Jeg ved egentlig ikke om kontorgruppen har forstået konceptet ved Grobund. Grobund er ikke til for at have en bygning med kontorer, som kontorgruppen bare bestemmer over.

 

Det samme gælder med fabrikshallen og de andre haller.

 

Kontorerne – ja faktisk hele fabrikken – er alles. Kan kontorgruppen bestemme hvad lokalerne på fabrikken bruges til uden at resten af Grobund har haft medindflydelse på dette?

 

Jeg vil bare gerne have ET kontor eller bare ET sted, hvor børnene på Grobund kan være uden at deres forældre skal bekymre sig. Et sted der er vores så vi føler at vi også kan være på Grobund.

 

Det blev også i starten – før fabrikken blev købt – sagt på et møde i Kulturministeriet, som jeg var med til, at det første der skulle ske var at børnene skulle have et sikkert og trygt sted at være – men det fik vi ikke.

 

I skal passe på os børn og unge, vi er jeres og verdens fremtid.

 

Lavet af Sebastian Møller Bluhm

 

 hudsult, angst og terapi Aarhus